Autisme en magnesium.

autisme en magnesium afbeelding kind water pillen

Autisme en magnesium.Autisme en magnesium. Autistische of vroeg-kinderlijk autisme is een diep of doordringende aandoening of ontwikkelingsstoornis. De symptomen van de aandoening zijn duidelijk herkenbaar rond de leeftijd van 18 maanden en kenmerken zich door een achterblijvende ontwikkeling op drie terreinen: sociale en empathische contacten, ontwikkeling van communicatie en taal, en gedragsontwikkeling. Deze drie samen wordt ook wel de (autistische) triade genoemd.


In mei 2013 is de DSM-5 ingevoerd. Op dat moment hield klassiek autisme als diagnose op te bestaan en werd deze samen met het syndroom van Asperger, PDD-NOS, atypisch autisme, MCDD, syndroom van Rett en desintegratiestoornis van de kinderleeftijd als een enkele categorie benoemd: autismespectrumstoornis. Autisme wordt sinds enkele jaren niet meer beschouwd als een psychiatrische stoornis, maar meer als een neurobiologische stoornis.

Voortschrijdend inzicht inzet magnesium.


Autisme en magnesium: In 2005 initieerde de Columbia Universiteit in 40 staten een onderzoeksprogramma voor mentale problemen onder tieners, genaamd Teen Screen. Helaas leiden dat soort onderzoeken al snel tot een toename in recepten voor antidepressiva. Gelukkig wordt steeds vaker bij het vaststellen van ontwikkelingsstoornissen uit het autismespectrum gekeken naar een magnesiumtekort en het voedingspatroon.

Volgens Robert Burn, directeur van het Autistische Centrum te Llanelli in Engeland is het noodzakelijk om onze visie te verruimen ten aanzien van de rol van magnesium bij zowel preventie als behandeling van autisme. Autisme en magnesium of een tekort aan magnesium is een combinatie die zeker interessant is om te onderzoeken met veelal hele mooie resultaten.
Magnesium is onmisbaar bij het ontwikkelen van belangrijke hersenfuncties en kan helpen om leerproblemen, ontwikkelingsstoornissen, relatiestoornissen en spraakproblemen te voorkomen en helpen te genezen.

Daarnaast wordt magnesium in algemene zin een zenuw beschermende werking toebedeeld, waardoor het erg belangrijk is dat ook jonge vrouwen een magnesiumtekort voor, tijdens en na de zwangerschap en ten tijde van borstvoeding zou moeten vermijden. Als tieners en jonge kinderen daarnaast minder geraffineerde koolhydraten, frisdrank en ander suikerrijk voedsel zouden gebruiken, zou zware medicatie met vervelende bijwerkingen een stuk minder nodig zijn.

Autisme en magnesium.


Interessante publicaties:

Dr. Leo Galland, auteur van het boek Superimmunity for Kids, meent dat hyperactieve kinderen en kinderen met autisme juist extra magnesium nodig hebben vanwege hun constant aanwezige hoge adrenalinespiegels. Suppletie via de huid met voet- en/of ligbaden is zeker een aanrader en dagelijks 2 tot 3 keer smeren met magnesiumolie of magnesiumserum onder de oksels, op de voeten/onderbeen en in de liesstreek blijkt heilzaam. Voedingsupplementen als magnesiumdruppels en/of magnesiumpoeder kunnen afhankelijk van voorkeur en dagelijks ritme prima worden ingezet.

Naast de inzet van magnesium als ondersteuning bij autisme, depressie en ADHD wordt steeds meer het belang gezien van vitamine D3 suppletie.
De GGD kwam onlangs (april 2017) naar buiten met onderstaand bericht:
http://www.ggznieuws.nl/home/kinderen-met-adhd-hebben-vaak-te-laag-gehalte-vitamine-d/
Zeker de moeite waard om de combinatie te maken met magnesium en vitamine D3, een prachtige, synergetische invulling van de behandeling van autisme, depressie en ADHD met louter positieve bijwerking.


Tegenwoordig hebben veel mensen, zowel jong als oud, een tekort aan magnesium, dat kan leiden tot uiteenlopende klachten. De Franse kinderarts Dr. Marianne Mousain-Bosc heeft inmiddels ruim tien jaar onderzoek verricht naar de rol van magnesium bij Autisme en hyperactiviteit (ADHD). Magnesium is onmisbaar: het werkt op de neurotransmitters en op de hersenstructuren die betrokken zijn bij het geheugen en het leren. Magnesium is onmisbaar voor de stabiliteit van het DNA en voor het instand houden van de structuur ervan. Autisme en magnesium, een nog wat onderschat verband in de reguliere geneeskunde.

Check hier een mogelijk magnesiumtekort

Autisme en magnesium.

Overweeg het lezen van haar boek als u hier meer over wilt weten: Anders denken over magnesium. dé oplossing voor gedragstoornissen o.a. ADHD, Autisme, Epilepsie, Depressie en vele andere aandoeningen.


Sharing is Caring