Himalaya magnesium: gecertificeerd met het Ecocert Cosmos Natural keurmerk

Magnesiumolie ecocert cosmos keurmerk

Himalaya magnesium presenteert met gepaste trots het Ecocert Cosmos keurmerk.

Himalaya magnesium: gecertificeerd met het Ecocert Cosmos Natural keurmerk. Wat betekent dat nu voor jou als gebruiker:

COSMOS maakt gebruik van de principes in de Ecocert standaard (januari 2003). Dit betekent dat alle fabrikanten die onder het keurmerk vallen zich moeten houden aan minimale gemeenschappelijke eisen wat betreft ingrediënten, productie en fabricageprocessen voor natuurlijke cosmetica, en minimale gemeenschappelijk eisen voor welke bestanddelen biologische moeten zijn en in welke percentages. Het concept van “groene chemicaliën” behelzen en uitbreiden. De introductie van dit nieuwe keurmerk betekent dat fabrikanten moeten controleren of hun producten aan de voorschriften van COSMOS voldoen. De BDIH-vereniging is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met geneesmiddelen, gezondheidsproducten, voedingssupplementen en persoonlijke verzorgingsproducten. In 1996 ontwikkelde de BDIH-vereniging, in samenwerking met een aantal marktleiders op het gebied van natuurlijke cosmetica, een uitgebreide verzameling van richtlijnen voor het certificeren van natuurlijke cosmetica.
Het is ontwikkeld door vijf grote Europese certificeringsorganisaties: BDIH (Duitsland), Ecocert (Frankrijk), CosmeBio (Frankrijk), ICEA (Italië) en Soil Association (Groot Brittannië). Het keurmerk wordt nu gebruikt in combinatie met één van de andere keurmerken, maar het is de bedoeling dat Cosmos de andere keurmerken gaat vervangen.

Eisen waaraan een Ecocert Cosmos gecertificeerd produkt moet voldoen:

    • Alle producten en ingrediënten moeten voor het grootste deel van biologische oorsprong zijn. Biologische landbouw is een teeltwijze met respect voor de natuur, waterbronnen, biodiversiteit en waarbij het gebruik van genetisch gemodificeerde grondstoffen is uitgesloten.
    • Sociale omstandigheden en milieukwesties zijn nauw met elkaar verbonden. EcoCert is een organisatie die zich daarvan volledig bewust en probeert daarin een leidinggevende rol te spelen.
    • Gebruik van genetisch gemodificeerde grondstoffen is uitgesloten.
    • Voor natuurcosmetica volgens EcoCert worden alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt, zoals plantaardige oliën, vetten, wassen, kruiden extracten, essentiële etherische oliën.

kijk voor meer uitgebreide informatie op de Website van Ecocert: http://www.ecocert.com/ Is in het Frans geschreven maar kan eenvoudig worden vertaald.

Download hier de PDF (engels)

Sharing is Caring